Bijela kreda-super sredstvo za čišćenje

kreda

Bijela kreda stvarno može učiniti čuda, vrlo je jednostavna za korištenje i ne samo da će vam pomoći u svakodnevnim poslovima, već će vam uštedjeti mnogo novca i vremena.

 

 

1. Uklonite masne mrlje


Slanina, pizza ili hamburger, koliko god volimo masnu hranu, toliko zadaju glavobolje kada slučajno zamastimo njima odjeću.

 

 

Umjesto da ručno trljate mrlju, a zatim odjeću bacite u perilicu rublja, pokušajte je protrljati komadom krede i pričekajte 10 minuta. Obrišite ostatak krede, a zatim operite odjevni komad kao i obično. Kreda će upiti mast.

 

 

Srebrno posuđe s vremenom će izgubiti sjaj. Ali, to možete spriječiti jednostavnim stavljanjem krede u istu ladicu u kojoj čuvate pribor za jelo. Srebro gubi sjaj zbog vlage, a kreda će je upiti. Kredu možete koristiti i kada želite spriječite da vam srebrni nakit pocrni. Jednostavno držite komad krede u kutiji s nakitom i pustite da čuva vaše dragocjenosti. Po potrebi zamijenite kredu s novom.

 

Spriječite plijesan i neugodne mirise u ormarima


Vrlo lako se može dogoditi da vam se u ormar zavuče plijesan, a uz to i neugodni mirisi. No, kreda je i tu rješenje. Budući da je po prirodi izrazito porozna, kreda može apsorbirati plijesni i loše mirise. Uzmite malo krede i stavite je u svoje ormare, kutije za rublje, ili bilo koje drugo mjesto koje u vašoj kući zadržava plijesan.

 

Zaštitite svoju kuću od insekata


Mravi su uglavnom bezopasna bića, a crni i vrtni mravi uopće ne grizu. Međutim, oni koji uđu u vašu kuću mogu biti opasni jer mogu prenijeti bolesti. Ako dođu u vašu kuhinju, mogu zaraziti vašu hranu i tako vas zaraziti.

 

Popravite mrlje na zidovima


Ako imate djecu ili kućne ljubimce, znate koliko je jednostavno isprljati zidove. I kuhanje duže vrijeme ostavlja neželjene mrlje i na zidovima kuhinje, pa čak i na stropu, kojih se zaista teško riješiti.

 

 

Umjesto da uložite veliku svotu novca u bojanje svoje zidova, uzmite komad krede koji odgovara boji zidova ili stropova i utrljajte ju na mrlje. Kredu možete nanijeti i na male pukotine i ogrebotine na zidu. Jednostavno će nestati, piše Bright Side.

 

Bez obzira koliko temeljito perete bijelu odjeću s deterdžentima koji tvrde da vašu odjeću čine bijelom, ipak s vremenom i dalje postaje bijela ili žućkasta. Umjesto raznim proizvodima za izbjeljivanje poslužite se kredom tako da njom istrljate bijelu odjeću prije pranja.

 

Kreda pomaže u zadržavanju bjeline i održavanju bijele odjeće snježno bijelom. Isto tako pomaže da se riješite neželjene žute boje i nakon nekoliko pranja vidjet ćete kako će žuto boja potpuno izblijediti s odjeće. Kreda je isto tako dobra za jednostavno čišćenje prljavštine koja se nakuplja oko ovratnika košulje. Trljajte kredom ovratnik, ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim ju operite.

 

 

 

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH