Muškarci su u braku sretniji, a žene?

brak 1

Sve žene koje osjećaju pritisak da se što prije udaju i imaju djecu, ne trebaju se žuriti, jer britansko istraživanje tvrdi da su takve žene zdravije, sretnije i duže žive.
 
 
Žene koje nisu u braku i nemaju djecu najsretnija su skupina stanovništva - rekao je Paul Dolan, profesor bihevioralne znanosti na Londonskoj školi ekonomije.
 
 
- Oni u brakovima sretniji su od ostalih podgrupa društva, ali samo dok je njihov supružnik u prostoriji. Kad partnera nema, najčešće odgovaraju da su vrlo nesretne - objasnio je Dolan.
 
 
U svojoj knjizi 'Happy Ever After: Escaping the Myths of Perfect Life' iznosi rezultate ovog istraživanja u kojemu su uspoređivali razinu uživanja i nezadovoljstva među muškarcima i ženama. Anketirali su vjenčane, slobodne, razvedene i udovce, kako bi otkrili tko je od njih sretniji. 
 
 
Kod muškaraca je rezultat drugačiji i njima savjetuje brak. 
 
 
- Muškarci imaju veću korist od braka jer im on donosi "smirivanje". Manje riskiraju, više zarađuju i žive nešto dulje. S druge strane, žene trebaju to 'trpjeti', a pri tome im je životni vijek kraći nego što bi bio da se nisu udavale - objasnio je Dolan, a prenosi The Guardian.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH