Ples zbližava partnere i oživljava strast

ples

KADA vam "zaškripi" u emotivnom odnosu, povedite partnera na ples. To je, savetuju stručnjaci, recept za oživljavanje strasti u vezi, a kada ona postoji, drugi problemi se manje osjećaju. Istraživanje naučnika iz Bostona je pokazalo da ples razvija bliskost i budi želju među partnerima, što je osnova za dobar odnos.

 

Istraživači su otkrili da je plesanje spasilo mnoge brakove, nebrojene veze izvuklo iz krize i produbilo emocije. Dr Majkl Džudi, vođa istraživanja, kaže da ples zbližava, opušta, eliminiše netrpeljivost...

 

- Ako ste početnik, savladavanje koraka sa partnerom će vas odmah zbližiti - kaže Džudi. - Čim vam se dlanovi spoje, osetite dodir voljene osobe oko struka ili na ramenu, blizinu tijela, oči koje vas odjednom drugačije, čulnije gledaju, jedva ćete čekati da se osamite. I već sutradan ćete poželeti da odete na novi čas.

 

Studija je pokazala da ples vraća "leptiriće" u odnos, pa se tako 65 odsto ispitanika ponovo zaljubilo u svog supružnika, a čak 70 odsto je odlučilo da nastavi da ide na časove plesa, jer se osjećaju mnogo bolje.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH