Švicarska-najbolje mjesto za život i rad

svicarska

Nakon pet uzastopnih godina na vrhu svijeta, kada je riječ o uvijetima za život i rad, Singapur je izgubio tron. I to zbog jedne male europske države koja je s osmog mjesta zasjela na prvo. 

 Visoki životni standard, konkurentne plaće, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uvelike su pomogli da se u ovo vrijeme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mjesta, piše CNBC.

Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80 posto ispitanika, dok je čak 86 posto njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom. Riječ je o Švicarskoj, a oko 82 posto ljudi koji su se preselili tu u potrazi za boljim životom, izjavili su da uživaju bolji životni standard u usporedbi sa svojom domovinom.

Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švicarsku sada uživaju višu razinu raspoloživog dohotka s godišnjom prosječnom plaćom od 111,587 dolara - što je znatno više od globalnog prosjeka od 75.966 dolara.

Singapur, koji je pet godina držao prvo mjesto, našao se sada na drugom mjestu, a slijede Kanada, Španjolska, Novi Zeland, Australija, Turska, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam. Na dnu ljestvice je Brazil, koji se smjestio na začelje nakon Japana.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH