Voće koje ne treba jesti na prazan želudac!

bananne

Banane su iznimno praktično voće: oguliš ih u trenu, slatke su, lako ih je jesti jer su fino mekane, imaju puno vitamina i daju nam puno energije. Banane općenito pozitivno djeluju na zdravlje te stručnjaci savjetuju da jedemo do tri banane dnevno. Stoga je logično ako si pomislila kako su banane idealan doručak za sve koji se ujutro žure na posao. Nažalost, to nije istina. Ovo voće ima jednu malu – ali nikako ne zanemarivu – manu: nemoj jesti banane na prazan želudac. Otkrivamo zašto je to loša ideja…

 

1. Prijeti ti umor Ako jedeš banane na prazan želudac, naglo će ti porasti šećer u krvi. Također će se povećati razina kiseline u tijelu.

 

Banana će ti brzo dati energije (zbog toga je idealno voće za sportaše), ali taj polet je kratkog vijeka. Brzo nakon toga slijedi umor. 

 

2. Uskoro ćeš ogladnjeti Čak do 25 posto banane sastoji se od šećera. Ako je jedeš na prazan želudac, naglo će porasti razina inzulina, ali će jako brzo opet pasti.

 

Tako će tijelo brzo nanovo razviti osjećaj gladi, ako ne i snažan napadaj gladi. 3. Hranjive tvari trebaju pomoć U bananama se nalazi puno hranjivih tvari – poput vitamina B6 ili kalija.

 

Međutim, dobro se apsorbiraju u tijelo ako ih konzumiraš s drugim namirnicama. Ako već želiš jesti bananu za doručak, pomiješaj je s muslima, orašastim plodovima i medom.

 

 

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH