Đumbir povećava želju za seksom..

djjumbir

Osim što je dobar dodatak jelima, đumbir može biti vrlo ljekovit i smanjiti rizik od mnogih bolesti. Poznat je afrodizijak koji povećava seksualnu napetost i privlačnost kod partnera.

Đumbir je najpoznatiji kao začin u mnogim kulturama i zemljama. Osim toga, ima i ljekovitu svrhu jer pozitivno utječe na zdravlje. Evo kako vam može pomoći kod vaših zdravstvenih problema.

1. Pomaže u prevenciji raka Đumbir može pomoći u prevenciji raka zbog organskih spojeva kao što je đinđerol.

On posjeduje protuupalna svojstva i smanjuje rizik od raka debelog crijeva. Osim toga, može pomoći u sprječavanju raka jajnika kod žena.

2. Za zdravije srce

Đumbir može smanjiti rizik od zgrušavanja krvi, smanjiti kolesterol i pomoći pri održavanju zdrave razine šećera u krvi.

3. Smanjuje bolove u mišićima i ublažuje menstrualne grčeve Nakon vježbanja đumbir će vam pomoći da smanjite bolove u mišićima i menstrualne grčeve. Pretpostavlja se da su razlog tome protuupalni sastojci koje đumbir ima u sebi. 

4. Spašava od mučnina Istraživanja su pokazala da đumbir pomaže kod ublažavanja mučnina povezanih s trudnoćom, virozom i posljedicama kemoterapije.

5. Liječi gripu i prehladu Čaj od đumbira potiče znojenje za vrijeme prehlade i gripe što dovodi do zagrijavanja tijela iznutra. Osim toga, u hladnim danima dobro će vam doći vrući čaj od đumbira.

6. Povećava seksualnu aktivnost Đumbir je poznat kao i afrodizijak koji povećava želju za seksom i poboljšava seksualnu aktivnost. Miris đumbira utječe na privlačnost i uspostavljanje seksualne napetosti.

 

 

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH