Namirnice koje skidaju bore s lica

 

Avokado

 

S obzirom da sadrži jako malo masnoća, lagano prolazi kroz membranu te štiti DNK od slobodnih radikala. Rezultat je blistava koža i sprečavanje njezina preuranjenog starenja.

 

Avokado se može pripremiti na razne načine, a nećeš pogriješiti ni ako ga samo namažeš na integralni tost.

 

 

 

Sjemenke crnog sezama

 

Sezam je vrijedan izvor kalcija opremljen esencijalnim masnim kiselinama, oleinskom kiselinom, kalcijem i vlaknima koji ne samo da štite imunitet, već i uljepšavaju našu kožu. Kako bi pojačala djelovanje avokada, preporučamo ti da obroku dodaš i par sjemenki crnog sezama. 

 

 

Bučine sjemenke

namirnice bore

Još jedne dobroćudne sjemenke koje se bore ne samo protiv bora, već i protiv akni. Pune su cinka, vitamina E i omega-3 masnih kiselina pomoću kojih hidratiziraju i obnavljaju tvoju kožu. Najbolje ih je jesti takve kakve jesu jer pri izlaganju toplini gube svoja nutritivna svojstva.

 

Losos Jedna od konkretnijih namirnica u borbi protiv bora je svakako losos. On također obiluje omega-3 masnim kiselinama koje su odlične za tvoje tijelo i kožu. Sprečava iritacije na koži i privlači vodu u stanice kože čime odgađa nastajanje bora.

 

Rajčice

 

Jesi li znala da rajčica ima prirodni SPF faktor? Likopen, crveni pigment, pomaže kod oštećenja na koži nastalih putem UV zračenja. To ne znači da su dovoljan faktor pri izlaganju suncu, ali dvije rajčice na dan će ti ipak omogućiti laganu zaštitu, a u konačnici i koju boricu manje.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH