Mjesta u domu koja se nikad ne sjetimo očistiti, a trebali bismo

djevojka cisti fuge

Čak i kada mislite da ste sve očistili, uvijek postoje ona skrivena mjesta na koja jednostavno zaboravite. Spremate li se za generalku, obratite pozornost i na ovih pet.
 
 
 
TALOG IZMEĐU PLOČICA
U prostoru između pločica nakuplja se talog koji je teško ukloniti uobičajenim pranjem poda krpom. Upravo zbog toga što čišćenje fuga zahtijeva dodatan napor i vrijeme, odbijamo ih očistiti čak i prilikom generalki. Pod je često najprljavije mjesto u našem domu, stoga ga s vremena na vrijeme treba dobro očistiti. 
ODVOD
 
Odvodi i rubovi sudopera na kuhinjskom elementu savršeni su za nakupljanje prljavštine, stoga ih je važno dobro očistiti. Pomiješajte sredstvo za čišćenje s toplom vodom te ulijte u odvod, pričekajte nekoliko minuta pa se poslužite starom četkicom za zube kako biste temeljito očistili rubove.
 Kako biste izbjegli užasan smrad iz odvoda, najbolje ga je jednom tjedno očistiti
Kako biste izbjegli užasan smrad iz odvoda, najbolje ga je jednom tjedno očistiti
 
 
 
UNUTRAŠNJOST PERILICE ZA RUBLJE
U mnogim kućanstvima perilica za rublje radi svakodnevno i upravo se zbog toga u njoj lako talože nečistoće. Glavni pokazatelj da je krajnje vrijeme za čišćenje jest neugodan miris koji proizlazi iz nje. Filter biste trebali čistiti jednom mjesečno, kao i posudu za deterdžent, dok bubanj i češće. Sa sredstvom za održavanje perilice rublje možete očistiti kompletan uređaj u tren oka.
 
 
PODRUČJE OKO ŠKOLJKE
Školjku biste trebali temeljito očistiti jednom tjedno. Jednako je važno oprati unutrašnjost školjke kao i vanjski dio te područje okolo nje. Najprljavije je mjesto u kupaonici pod jer odmah nakon što ga očistite na njemu može biti oko tisuću bakterija po četvornom centimetru.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH