U Španiji napravili vino bez alkohola

vino

Jedna vinarija iz Španije nedavno je predstavila vodu sa ukusom vina, koja omogućava konzumentu da uživa u ukusu bijelog ili crnog vina bez opasnosti od pijanstva ili dobijanja viška kilograma.

 

Novo vino se zove vida galaecia i ono je rezultat dvogodišnje saradnje između vinarije “Likuido Galaecia” i naučnika sa Državnog instituta za naučna istraživanja. Tvorci ovog pića tvrde da ono ima ukus vina, ali ne sadrži alkohol, zbog čega je pogodno za konzumiranje bilo kada i bilo gdje. 

 

ako je formula za ovo magično vino strogo čuvana tajna, tvorci napitka su rekli da ukus dolazi od raznih aroma grožđa. “Voda je obogaćena raznim aromama grožđa, a to se i ranije dokazalo kao veoma uspješna formula koja nudi mnoge zdravstvene benefite.

 

Ovakvo vino ima veoma pozitivan uticaj na dijabetes, ali sadrži i veliki broj antioksidansa”, rekla je Karmen Mendez, doktor za biologiju i istraživanje ovog instituta u Španiji.

 

Ona je dodala da novo vino sadrži arome od dvije vrste grožđa – mencia za crveno vino, i godelo za bijelo vino, te da ne sadrži nikakve hemijske dodatke koji bi mogli narušiti zdravlje. Voda za novo vino dolazi sa prirodnih izvora u Galiciji. Na pitanje da li ova voda stvarno ima ukus vina, jedan od osnivača kompanije je dao potvrdan odgovor. “

 

Da, to je kao da pijete vino, ali umjesto alkohola vi u svoje tijelo unosite zdrav napitak bez alkohola jer je osnova ovog napitka obična i zdrava voda”, rekao je jedan od osnivača ove vinarije. Iako je ovo novo vino nedavno otkriveno i još nije u slobodnoj prodaji, tvorci ovog napitka ističu da naporno rade na marketingu pred potencijalnim partnerima.

 

Njihov plan je da plasiraju na tržište dvije različite vrste ovog vina u Španiji, ali njihovo ciljno tržište je Japan, gdje je potreba za jednim ovakvim napitkom veoma visoka. U Japanu je takođe bezalkoholno pivo jedan od najpopularnijih napitaka.

 

Španija je trenutno na vrhuncu vinske industrije. U 2016. godini španska grupa “Gik” je predstavila prvo na svijetu plavo vino, a ovaj primjer su pratile i ostale vinarije koje su proizvodile vina u raznim bojama. (Nezavisne novine)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH