Susam za zdrave kosti i lice bez bora

susam

Nepravedno je zapostavljen u svakodnevnoj ishrani, a trebalo bi da bude obavezna namirnica, jer je susam čuvar opšteg zdravlja.
Bogatstvo vitaminima B, A, E, lecitinom, niacinom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, fosforom, željezom, cinkom i selenom čine ga zaštitnikom srca, kostiju, zuba, ljepote kože, borcem protiv slobodnih radikala…
Stručnjaci preporučuju da svakog dana ubacite šaku susama u smoothie ili salatu, pospete ga preko mesa ili pice, iskombinujete sa bilo kojom pastom ili pitom.
Pojačava ukus jelu, a pritom je izuzetno hranljiv. Jača zube i zubnu gleđ, trebalo bi da bude nezaobilazan u ishrani žena, jer štiti i jača kosti, snižava krvni pritisak i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.
Odličan je dodatak u slučaju upala i infekcija usne šupljine, pospješuje izbacivanje toksina iz organizma, ubrzava metabolizam i cirkulaciju.
Ako se redovno konzumira, zbog visokog sadržaja vitamina E i cinka, primjetno utiče na zdravlje kože, čuva joj i vraća elastičnost i usporava procese starenja, isušivanja i preranog stvaranja bora.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH