Dragan Bursać: Letite sa Dodikom na more!

buka

Obećavao vam je kliničke centre i autoputeve, radna mjesta i fabrike, obećavao vam je veći životni standard, pa što ne bi i turističku turu do Krfa. To je realnije. I zato još danas preko turističke agencije RS-a, rezervišite svoju kartu direkrno sa banjalučkog Aerodroma, pravac Grčka. Sve ste već platili!

Šta ti narode tačno hoćeš??? Evo, opet se digla kuka i motika na našeg Predsjednika Dodika. Neki lezilebovići od novinara hoće da znaju kad, koliko, kuda, i molim vas lijepo, koga je vozio predsjednički avion. Kakvo vas nije sramota!

Ima jedan mali džet

Znate li vi rajo nesrećna uopšte šta je džet? Nije to džet set. Dobro, nastao je od toga, ali ne znate!To vam je mistični avion. Malen, a utoban. Mlaznjak za odabrane. Jednu takvu letjelicu vrijednu preko 4,8 miliona dolara ima u svom vlasništvu Republika Srpska. Dobro, nije baš čitava Republika Srpska, jer ti što cijevčiš pivu nisi ni vidio dotični džetić, a kamo li da zrakoploviš istim.

Isto tako ne znaš da Cessna 525 Citatonjet CJ+, registarskih oznaka E7-SMS (što je sirotiljo zvanični naziv entitetskog džetića) ima posla preko glave.Letjela je Milina, pardon entitetska Cesnica ovih sedmica, kao da je Čerčile oprosti, Bitka za Braniju u punom jeku.

To je čudo od dvomotorca premrežilo uzduž i poprijeko Evropu. Bukvalno.Evo samo u zadnje četiri sedmice, letjelo se, kako N1 saznaje, na najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposjećenijih grčkih ostrva – Krf , zatim u Atinu, Solun, Tivat, Dubrovnik, Beograd, Ljubljanu, Beč, Salzburg, Sarajevo, Dubrovnik i St. Petersburg. Od 3. juna do 14. juna avion bilježi čak 15 letova.

Mašala!

Nemate vi pojma koliko to znači našoj domovini Republici Srpskoj! Vi uopšte ne shvatate koliko je to bitno za našu Republiku Srpsku i raju joj. Ali ima ko da misli za vas. A, kad smo kod vas…

Vaše je pravo da zavežete jezik i začepite!

Ne, ozbiljno! To je vaše neotuđivo pravo i nema veze sa holivudskim filmskim ublehama. Tako je bar najrevnosniji korisnik usluga Cesne 525, Milorad Dodik rekao novinarima: “Nemam obavezu da govorim gdje sam bio i šta sam radio. Avion se koristi u skladu sa zakonom, a ja sam bio na različtim mjestima.”

Pošteno, nema šta! Koji moj neki novinar goljo ima da se interesuje gdje i čije plaže čuva naš prezident u ljetnom periodu? Čovjek leti pa leti i šta sad??? Letio bi i ti da možeš! Napravio sebi aerodrom u blizini rodnog sela, obezbijedio helikopterski i avionski servis, 4 helića i jedan džetić, sve to na raspolaganju od 0-24h, godišnje desetak miliona ode na održavanje..i da ne leti?! Pa nije lud! Čovjek leti dok Cesna izdrži. A, ova je odavno zrela za remonta.

Zlobnici!

E, sad, znam ja vas soroševske plaćenike, dangube i neradnike što će reći –Pravićete terorije zavjere, hipotetisati o cijanama i troškovima letenja u toj klasi, spekulisati o putnicima, neki ramaženi će primijetiti kako iz Banjaluke, primjerice NEMA letova, osim narečenog predsjedničkog džetića (hihi).

Ima onih još poganijih, koji će isukati nekakve podatke po kojima je let privatnim avionom ovog tipa do Beča 5000 evra po osobi, do Milana 8300 evra, do Londona 15 000 evra, do Nice 11 000 evra…, pa će to množiti sa desetak putnika, pa sa 15 letova u 9 dana, pa sa cijenom čitavog džeta…Budale, što bi rekao kolega Zoran Kesić! Jer, nema tih para kojim se može platiti sreća junoše ili kakve djevojke, kad ugleda liniju horizonta dok se vozika do Strazbura ili Trsta.

Ljudi, moji, pa neće se Mile i Milini gurati po dvoje u Audijima do tih dalekih destinacija?!

Golum, Monika, Ceca…i Dragan Čović

Ja ću vam reći ljubopitljivci ko sve leti ovim avionom. A, riječ je o fenomenalnom društvu. Najprvo, leti srpska majka Ceca Ražnatović (više puta). Sjetiće se mnogi, kako je Cesna tačno u dan, prije dvije godine išla po Svetlanu Ražnatović u, pazite sad, Bijeljinu, e da bi dovezla istu na svadbu Dodikovig sina u Banjaluku.

Neponovljiv je to sigurno i prvi puta u istoriji avijacije bio let na relaciji Banjaluka-Bijeljina-Banjaluka.

A, tu nam je i zanosna Monika Beluči. Pa to je bila čitava jedna vazdušna rapsodija za troje u nebesima. Prvo je Dodik poslao avion po Moniku, koji ju je drito iz Francuske deportovao na Mahovljane, a onda je Kusurica, preuzeo stvar u svoje poluge i helikopterom je odvezao na Mokru Goru. Ljubav čista, filmska.

Kad smo kod filma, avionom je letio i glumac Endi Serkis, glavom i maskom Golum lično iz «Gospodara prstenova»,. On je doletio te daleke 2008. kao najveća zvijezda Banjaluka film festivala, nadaleko čuvenog, preko milion evra vrijednog hepeninga, koji se tradicionalno dešava već…ni jednom…Jebi ga, bio taj jedan, došao Golum, otišao Golum i ćao zdravo, motaj kablove, kupi pare i bježi! A, altruista Dodik mu poklonio let. I ne, ne, dragi moji, ne prestaje tu ljudskost Milorada Dodika.

Pa, on je svoj avion poklonio, iznajmio, dao-kako hoćete svom najboljem drugaru Draganu Čoviću. Da mu kolega ne ide kao zadnja fukara Audijem u svoje posjete. Ako to nije drugartvo, ne znam šta je.

-Ćao Mile, care, trebao bi mi avion na par dana?

-Što da ne, Dragane, kralju, evo ti ga, da prostiš na sedmicu!

Tako to rade pravi i veliki ljudi, široka srca.

Nije predsjednik Dodik kriv sad što je više para otišlo na letove aviona, helikoptera i ostalog kopnenog voznog parka, nego na njegove kvazialtruistične akcije i fondove, koje opet vi plaćate. Nije Mile kriv što i dalje SMS-om liječite, a živim parama i kerozinom plaćate tuđe avionske bravure.

Nije Dodik baš direktno kriv ni što banjalučki Aerodrom u Mahovljanima služi kao lovište za odstrel sitnije divljači i pokojeg vuka i medvjeda. Ne može on čovjek da čeka, e da bi se uspostavili redovni letovi za gore pobrojane destinacije, poput onih koje nudi Aerodrom Tuzla, nego džet pa drito iz Banjaluke za St Peterburg. Jer, turnir u basketu ne može da čeka!

Dalje, nije Milorad kriv što je sa svitom na avio taksiranje turbofolk zvijezde, italijanske glumice, Goluma, Dragana Čovića, malo sunčanja i košarke na jedan koš sprcao XY vaših para! Ne da nije kriv, nego je na konto svega narečenog dobio izbore. Genijalno!

Neke ćurke, nikad ne polete!

Krivi ste vi, stoko dvonožna, što u raskoraku između dvije kladionice, namjesto da dignete šiju, skidate aplikacije letova poviše vaših ubijenih glava!Krivi ste vi što idete na “besplatne koncerte” srBske majke, a koje ste prije toga platili i avionski i neoporezovano bez fiskalnog računa.

Krivi ste vi, što vam je neko pred nosom maznuo milione evra na nepostojeći filmski festival, što se prave filmovi ocvalog reditelja i voza im se svita dog kruha nemate jesti!Krivi ste vi što plaćate specijalnog dopisnika RTRS-a u La Kost majci, Milorada Dodika, koji se glumeći narečenog Gecbija i kozera vozika vašim avionom i šarucka nad vama evo već dvije decenije.

Krivi ste vi što je neko u vaše ime samo 2014. spiskao na gorivo 203.261 KM.

Jer, ćutanje je vaše neotuđivo pravo! To ste vi izabrali. Vi sponzorišete koktelski život iz turbofolk spotova, Dodika i svite mu, vi ste mecene i ktitori vaše propasti!

A, Dodik? Dodik je tek jedan uspješan kemtrejls na balkanskom nebu. Tek jedan trag u mozgu vaše gluposti.

To što je vama dobro da se u bezmalo 5 miliona dolara vrijednom samaljotu za sopstvenu ublehu i besmisao iznad vas vrti Dodik…

Vi ste krivi što se poput “Vuka sa Vol Strita”, poput kakvog srednjeazijskog vlasnika gasnih polja, Dodik švrćka po svijetu, dok mu je entitet siromašniji dio najsiromašnije evropske zemlje.

Do vas je!

Ali, ko kaže da ne možete nešto uraditi. Evo, primijećeno je da se predsjednički džet najviše voza ovih dana na do Krfa i Tivta. To su sve male fine ture do mora. Istina većina jeste gologuzana, istina noge će osloiti u lavoru ili ih smočiti eventualno u svom lokalnom seoskom potoku, ali tražite rajo da vas Dodik vozi na more. Jer, kad može iz vašeg džepa svaki drugi dan u Grčku ili Montenegro, što ne bi povezao i provozao nekog od vas i učinio mu ljetovanje iz snova.

Kad već plaćate avione, helikpeter i audije, red je da vas Dodik odveze i na more! Što sete vi lošiji od ostale klijentele, koja se vozika? I jeste li? Obećavao vam je kliničke centre i autoputeve, radna mjesta i fabrike, obećavao vam je veći životni standard, pa što ne bi i turističku turu do Krfa. To je realnije. I zato još danas preko turističke agencije RS-a rezervišite svoju kartu direkrno sa mahovljanskog Aerodroma, pravac Grčka. Sve ste već platili!

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH