glavni urednik

glavni urednik

Nakon višemjesečnog pritvora, generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić izašao je na slobodu. Zenički pritvor napustio je u crnoj Toyoti, javlja dopisnik Klixa.

Zukić je u pritvoru KP Zenica proveo pet mjeseci. Uhapšen je 17. februara ove godine u okviru akcije "Bosna".

Iz Općinskog suda u Sarajevu za Klix.ba je ranije potvrđeno da je Zukiću ukinut pritvor i da su mu određene mjere zabrane.

Ročište povodom prijedloga za puštanje Zukića iz pritvora održano je jučer nakon što je Ustavni sud BiH usvojio apelaciju optuženog, utvrdivši povredu njegovih prava.

Zukić je 6. juna podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH protiv rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu koji mu je odredio mjere pritvora nakon što je uhapšen 17. februara u okviru akcije "Bosna".

Apelaciju je podnio i zato što nadležni sudovi nisu postupili prema odluci Ustavnog suda BiH od 22. maja koji je presudio da mu je bez validnog obrazloženja zabranjeno da ga posjećuju članovi porodice.

Zukiću je 14. jula produžen pritvor za još dva mjeseca.

Ustavni sud BiH je na sjednici 18. jula donio zaključak da su Amiru Zukiću povrijeđena prava na ličnu slobodu i sigurnost Evropske konvencije o ljudskim pravima, jer su redovni sudovi propustili da u odluci o produženju mjere pritvora apelantu, uz postojanje osnova sumnje, daju relevantne i dovoljne razloge za produženje mjere pritvora, pri tome ponavljajući iste razloge i stereotipna obrazloženja bez uvažavanja specifičnih okolnosti koje zahtijeva kontinuirani pritvor.

U predmetu "Bosna" je, osim Zukića, optuženo još osam osoba kojima je stavljeno na teret više krivičnih djela u vezi s nezakonitim zapošljavanjem.

Prvostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), odlučujući po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH protiv tuženog Gorana Salihovića, glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijela je odluku kojom se utvrđuje disciplinska odgovornost Salihovića.

Kako se navodi, Salihović je odgovoran za disciplinske prekršaje iz člana 57. tačka 23. Zakona o VSTV-u BiH: „bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet tužilaštva“ i člana 57. tačka 19. Zakona o VSTV-u BiH: „namjerno davanje lažne, obmanjive ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti Vijeća“.

Također, Disciplinska komisija je donijela odluku kojom se odbija disciplinska tužba vezana za disciplinske prekršaje iz člana 57. tačka 11. Zakona o VSTV-u BiH: „omogućavanje vršenja dužnosti tužioca osobama koje na to nisu zakonom ovlaštene“ i člana 57. tačka 12. Zakona o VSTV-u BiH: „miješanje u postupanje sudije ili tužioca s namjerom opstruiranja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti“.

Tuženom se za navedene disciplinske prekršaje, na osnovu odredaba člana 58. stav 1. tačka e) i člana 59. Zakona o VSTV-u BiH, izriče disciplinska mjera: Premještanje s mjesta glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Protiv ove odluke se može izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH u roku od 8 dana od dana prijema odluke.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić opet je ustalasao partijska prijateljstva diljem Bosne i Hercegovine i naravno onaj dio domaćeg pravosuđa od koga se očekuje konkretna akcija: Tužiteljstvo BiH, dakle, koje nikako da se uhvati ukoštac s kriminalom i korupcijom.

Piše: Vildana Selimbegović, glavna i odgovorna urednica Oslobođenja

No, pozabavimo se političkim značajkama Mektićeva istupa zbog koga mu je v. d. glavna tužiteljica Gordana Tadić urgentno najavila novu tužbu Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH. Šta je uradio Mektić osim što nije htio sakriti šta misli o samitu HDZ-a BiH i Milorada Dodika, sa sve parlamentarnom pratnjom iz SNSD-a, u Mostaru, pa je ovaj najnoviji izljev ljubavi starih partijskih prijatelja nazvao koalicijom za dom spremni? Dirnuo u žicu, reklo bi se: ministar je predložio bošnjačkim partijama u vlasti (SDA i SBB) da sjednu za sto sa Savezom za promjene i dogovore se kako će zajedničkim snagama povući zemlju naprijed, što u prevodu znači i bolji život svakog građanina.

Na prvi pogled, ništa strašno, dogovor kuću gradi, uostalom u dogovor se skoro pa svakodnevno zaklinje i lider HDZ-a BiH Dragan Čović. No, čim se malo zagrebe površina postaje razvidno jasno zašto je HNS-ov delegat u Domu naroda BiH Mario Karamatić izveo čitav igrokaz uoči zasjedanja Doma u četvrtak, prosuo more dezinformacija o izvozu mesa u Tursku i proglasio državnog ministra za spoljnu trgovinu Mirka Šarovića - inače iz SDS-a, što će reći Saveza za promjene - kućnim prijateljem Bakira Izetbegovića, izgovorivši to kao da je riječ o teškom krivičnom djelu.

Stavovi izneseni u tekstu odražavaju mišljenje autora teksta...

Šarović je kriv jer se bori da stočari i mesari iz BiH imaju posla, a još je krivlji što nosi iskaznicu SDS-a iz koga dolazi i Mektić, jer je upravo Mektić upozorio da je saborovanje u Mostaru izvedeno zarad zaštite lika i (ne)djela Nikole Špirića, SNSD-ovog predsjednika parlamentarne komisije za nadzor nad OSA BiH, optuženog za falsificiranje zapisnika Komisije?! I sam se Dodik usred Mostara javno zakleo da će Špirića - čija se smjena iz Komisije traži - braniti združene ruke HDZ-a i SNSD-a po cijenu državnih obavještajnih i sigurnosnih agencija, cijele OSA ako treba.

To združeno opredjeljenje najblaže rečeno doima se paralelnom putanjom u Europsku uniju koju (ne)dvosmisleno zagovara prvak HDZ-a, makar kada zakazuje sastanke u Bruxellesu i kada u režiji HNS-a insistira na svojoj opciji izmjena Izbornog zakona u BiH. Da je tako potvrdio je i Dom naroda u kome je HDZ-ov prijedlog prošao, zdušno podržan rukama SNSD-a, no ako ga Čović zaista želi Dodik mu nije dovoljan.

Zna se i kako Dodik stoji u očima međunarodne zajednice, zna se i da je na crnoj listi SAD-a, a da ni Čović za svoje pothvate nema ovu vrst podrške nedavno se čulo iz usta najmoćnije europske liderke Angele Merkel, zbog čega su karamatićevi glasnogovornici njemačku kancelarku prozvali Fatom Merkelovom.

Zasmetala im građanska BiH. No, ne treba obraćati pažnju ni na povampirenu odbranu Merkelove u režiji SDA-ovih satelita: pravi ispit za bošnjačke partije u vlasti bit će zapravo odaziv na Mektićev prijedlog. Ako ga prihvate, djelima će demonstrirati da su za europske reforme i zemlju jednakih ljudi, ukoliko ostanu nijeme pokazat će zapravo da su im od reformi draži principi Dragana Čovića i Milorada Dodika. I Bosna i Hercegovina u raljama političarenja u kojima i jeste duže od dvije postdejtonske decenije.

U Novskoj je u četvrtak navečer u obiteljskoj kući 44-godišnji muškarac iz vatrenog oružja usmrtio svoju 42-godišnju suprugu, također policijsku službenicu.

Kako se doznaje, oboje su bili policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Na mjestu nesreće počinje očevid kojeg vodi Županijsko državno odvjetništvo iz Siska.

Snažan zemljotres magnitude 6,9 po Rihteru pogodio je područje između turskog ljetovališta Bodrum i grčkih ostrva.

Agencije javljaju da su najmanje dvije osobe poginule na grčkom ostrvu Kos, a ima najmanje 200 povrijeđenih u priobalnim gradovima Turske i Grčke.

Kako se navodi, zemljotres se dogodio u 22.31 sati po srednjoevropskom vremenu.

Kolektivna dženaza i ispraćaj posmrtnih ostataka Prijedorčana stradalih u proteklom ratu i identifikovanih tokom ove godine obavljena je danas na stadionu Poljana u prijedorskom naselju Raškovac, javlja Anadolu Agency (AA).

Posmrtni ostaci su ukopani na mjesnim mezarjima u Bišćanima, Kamičanima, na Skeli, u Rakovčanima, Bišćanima, Zecovima i Čarakovu.

Identifikovani su i danas sahranjeni Ifet Vojniković (1973), Velid Marošlić (1972), Adem Kešić (1969), Kemal Kešić (1962), Edin Dedić (1969), Fikret Duratović (1968), Safet Avdić (1967), Sakib Kahrimanović (1966), Mustafa Karagić (1966), Edin Rizvanović (1964), Suvad Kekić (1963), Suad Marošlić (1962), Kemal Hodžić (1960), Bajro Brakić (1941), Fehim Brakić (1962), Emsud Kekić (1957), Teufik Kljajić (1949), Smail Rekić (1943), Abdulah Kadirić (1942), Ibrahim Bačić (1927), Džehva Hadžić (1925), Šerif Hegić (1920).

Jasmina Rašidović danas je sahranila strica Edina Dedića, koji je imao 23 godine kada je nestao.

"Prošle godine je pronađen na Hozić kamenu u grobnici kod Bosanskog Novog. Identifikovan je ove godine, a zadnji put sam ga vidjela kad je došao našoj kući tražiti komad pogače. Poslije smo čuli da je ranjen na Kurevu i od tada mu se izgubio svaki trag", drhtavim glasom prisjeća se Jasmina.

Jasmininu bol dijeli i Mehemed Vukelić iz Husimovaca, kod Sanskog Mosta koji je ukopao brata od tetke.

"Njega su srbočetničke snage brutalno ubile na kućnom pragu, a ubijen je još jedan brat. Sve što imam reći govore ovi tabuti iza nas. Brat mi je bio iz Bišćana i oba brata su ubijena u istom danu, a pronađeni su na Hrastovoj Glavici, jedan brat ranije, a ovaj drugi je identifikovan tek ove godine", kaže Vukelić.

Muftija bihaćki Husein efendija Makić kaže da je od 1985. do 1992. godine bio imam Čaršijske džamije i glavni imam Medžlisa IZ Prijedor.

"Bio sam sa narodom i svjedok svih grozota koje su preživjeli Prijedorčani. Na Brdu je u jednom danu ubijeno preko 1.700 Bošnjaka i tim povodom svake godine 20. jula se u Prijedoru ili Kozarcu obavlja šehidska kolektivna dženaza, ali nažalost još je veliki broj onih koji još uvijek nisu pronađeni", kaže muftija bihaćki.

Aziz Hasanović, muftija za Hrvatsku i izaslanik reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, rekao je danas da mu je čast što je prisutan u Prijedoru, te da je ovo druga velika dženaza nakon Srebrenice.

"Poslaćemo danas svima poruku, prije svega Bošnjacima, zatim susjedima, ali i međunarodnoj zajednici, koja je na neki način sudjelovala u svemu ovome od početka, a učestvuje i danas, da se malo jače uključi u afirmiranje Bosne i Hercegovine, na njenom putu u Evropsku uniju", rekao je Hasanović.

Husein efendija Velić, glavni imam Medžlisa IZ Prijedor, istakao je za AA da je ovo 20. kolektivna dženaza.

"Danas organizujemo ukop za Bošnjake, odnosno 23 šehida koji su ubijeni 1992. godine samo zato što su Bošnjaci i zato zaslužuju da se na dostojanstven islamski način isprate na onaj svijet, a poručujemo zločincima da neće umaći Allahu na Sudnjem danu i da će svi odgovarati za svoja nedjela", rekao je Velić.

Kolektivnoj dženazi prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sa saradnicima, koji je rekao da njegov dolazak nosi poruku mira.

"Jedan od tužnih događaja koji se dešava u Prijedoru i došao sam da odam počast našim sugrađanima. Ja sam ovdje sa željom da svi građani Prijedora žive u miru i komšijskoj toleranciji i da se događaji koji su se desili u proteklom ratu ne treba i ne smiju više nikad da se dese. Kao ljudi moramo da vodimo računa i odmjeravamo svoje postupke i zato je uvijek dobro došla tolerancija i uvažavanje, a onda ćemo lakše zajedno graditi našu zajedničku budućnost", rekao je gradonačelnik Prijedora.

Kolektivnoj dženazi u Prijedoru je prisustvovao veliki broj građana, članova porodica ubijenih, te brojnih zvanica iz privrednog i političkog života grada Prijedora. Nakon dženaze šehidi su ukopani na mjesnim grobljima u Bišćanima, Kamičanima, Zecovima, na Skeli, Rakovčanima i Čarakovu.

Američki State Department objavio je izvještaj o globalnom terorizmu u 2016.. u izvještaju na području Evrope je, između ostalog, je i Bosna i Hercegovina. Za našu zemlju kažu da je ostala kooperativan partner u borbi protiv terorizma i nastavila napredak u povećanju kapaciteta s ciljem te borbe.

Agencije uglavnom prate osumnjičene za učešće u terorističkim organizacijama, međutim radna grupa u državnom tužilaštvu zadužena za poboljšanje koordinacije između sigurnosnih i policijskih snaga nastavlja da zakazuje", stoji u izvještaju State Departmenta.

Ideologija nasilnog ekstremizma i regionalne nacionalističke i ekstremističke grupe ostale su potencijalni izvori ekstremizma u BiH, navodi State Department u izvještaju i dodaje da je veliki broj građana BiH putovao u Siriju i Irak kako bi podržao ISIL i druge terorističke grupe, ali je njihov broj smanjen u odnosu na ranije godine.

Kao problem ističu koordinaciju i saradnju između agencija za provođenje zakona i državnog tužilaštva zbog ličnih, političkih i institucionalnih rivaliteta. U izvještaju je navedeno i da Bosni i Hercegovini i dalje nedostaje temeljno istraživanje i krivično gonjenje u slučajevima terorizma i stranih terorista te da je to posebno vidljivo u istragama složenih finansijskih poslova, regrutovanja putem interneta i koordinacije.

Iako je većina sudskih procesa rezultovala presudama ili priznanjima krivice, kazne su bile neadekvatne, ističe State Department i dodaje kako se i dalje primjećuju propusti u sigurnosti granica i brojne nezvanične ulazne tačke koje nisu praćene, te nedostatak hitne reakcije u većem dijelu zemlje, jer agencije za provođenje zakona nisu u potpunosti opremljene ili obučene da reaguju na teroristički napad ili prirodnu katastrofu.

Na osnovu potjernice bh. pravosudnih organa, međunarodna kriminalističko - policijska organizacija Interpol je raspisala crvenu potjernicu za Edinom Muftićem iz Gradačca.

Kako je navedeno na zvaničnoj web stranici Interpola, Muftić je rođen šestog oktobra 1974. godine, posjeduje bh. državljanstvo i govori arapski jezik.

Pravosudni organi BiH ga traže zbog krivičnih djela vrbovanja za terorističke aktivnosti, finansiranja terorizma, organizacije terorističke grupe i terorizma.

“Kada Vas u Širokom Brijegu vide da šetate ulicom, kažu vam idite kući, inače će vas zaposliti u Elektroprivredu HZHB”, ispričao je kao šalu novinarima Žurnala izvor iz HDZ-a BiH.

Da je šala zapravo jako bliska istini pokazuje činjenica da je u posljednjih nekoliko godina u Elektroprivredu HZHB više od 200 osoba zaposleno bez ikakve konkursne procedure.

Odgovor resornog ministarstva i uprave ovog javnog preduzeća koji je nakon punih mjesec dana stigao u našu redakciju na pitanje o zapošljavanju, ove navode dodatno potvrđuje. U odgovoru s potpisom HDZ-ovog generalnog direktora Elektroprivrede HZHB Marinka Gilje između ostalog piše:

“Ističemo da je Uprava Društva prijem svih radnika izvršila na temelju stvarnih potreba Društva odnosno organizacijskih jedinica ovog društva i sukladno sa važećim propisima i aktima Društva”.

Propisi i akti Društva važniji su od zakona. Ranije smo objavili da ne postoje dokazi po kojoj konkursnoj proceduri je u ovu javnu instituciju zaposleno više od 200 osoba, kao i da je većina tih osoba na neki način povezano sa HDZ-om BiH. Mnogi od njih zaposleni su za 6 mjeseci ove godine..

Kako saznaje Žurnal, između ostalih, među njima je Roberto Magerl, brat Maria Magerla koji je bio tajnik Županijskog odbora HDZ-a BiH u Srednjobosanskom Kantonu, u vrijeme kada je predsjedavajuća Županijskog odbora HDZ-a SBK bila Lidija Bradara, današnja predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH.

Dario Pintarić, sin je Slavka Pintarića koji je nekoliko puta bio na listi HDZ-a BiH za Općinsko Vijeće Novi Travnik.

Bojan Andrić je sin Žarka Andrića – Žutog, koji je godinama od strane policijskih organa dovođen u vezu sa brojnim krivičnim djelima, te označavan kao šef automafije u Srednjo-bosanskom kantonu.

U Elektroprivredu HZHB zaposlena je kćer Zvonke Bagarića, Marija Krišto koja radi u podružnici u Tomislavgradu. Njen otac suvlasnik je firme MZ Energi zajedno sa HDZ-ovcem Miroslavom Ćorićem. Inače, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, često je boravio u Sportsko rekreativnom centru “Adria ski” Kupres čiji je direktor Zvonko Bagarić.

U nastavku pročitajte spisak svih zaposlenih u ovu javnu instituciju u posljednjih pola godine:

26.06.2017. VINCETIĆ KRISTINA Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Sjever” Orašje
13.06.2017. VUKOJA IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Poslovnica “Elektro-Široki Brijeg” Široki Brijeg

13.06.2017. RIPIĆ DANIJEL JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Proizvodnja električne energije-Sliv “Neretve”Mostar Pogon HE “RAMA” Prozor-Rama

13.06.2017. BOŠNJAK JOSIP JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Proizvodnja električne energije-Sliv “Neretve”Mostar Pogon HE “RAMA” Prozor-Rama

13.06.2017. PRTVAR MONIKA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Poslovnica “Elektro-Vitez” Vitez

13.06.2017. SAMARDŽIĆ DINO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

13.06.2017. ŽIVKOVIĆ ILIJA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

13.06.2017. VIDOVIĆ IVAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

13.06.2017. MIKULIĆ ANA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” -Poslovnica “Elektro-Posušje” Posušje

13.06.2017. VUKIĆ BORIS JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

13.06.2017. PALAC TONI JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Grude” Grude

13.06.2017. KVASINA IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”-Poslovnica “Elektro-Novi Travnik” Novi Travnik

13.06.2017. ĐINKIĆ NINA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. BEBEK RADE Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. GALIĆ IVAN Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. BAKOVIĆ JOSIP Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. MARIĆ JOSIP Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. ĆORLUKA NIKOLINA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. KRIŠTO IGOR JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Tomislavgrad”Tomislavgrad

13.06.2017. GLAVINA JOSIPA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. PAVLOVIĆ ANTO Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. ARAPOVIĆ ZORAN Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. KULIŠ KRISTIJAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

13.06.2017. JURČEVIĆ IVAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

13.06.2017. POKRAJČIĆ IVAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

13.06.2017. MUSTAPIĆ IVAN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, PJ Proizvodnja električne energije -Hidroelektrane-Sliv Vrbas Jajce

13.06.2017. BRADVICA MARKO JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

13.06.2017. MARKIĆ MARIO Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. GALIĆ FILIP JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Žepče” Žepče

13.06.2017. NOVAKOVIĆ IVAN Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

13.06.2017. MIŠKOVIĆ DARIO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

13.06.2017. KASELJ TIHI JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

13.06.2017. BEVANDA IVANA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Čitluk” Čitluk

09.06.2017. EVIĆ MARIO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar-PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Sjever” Orašje

01.06.2017. LOZANČIĆ MERI Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Centar” Novi Travnik

01.06.2017. PINJUH DOMAGOJ Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.06.2017. MARIĆ MARKO Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

15.05.2017. MARIĆ IVANA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

25.04.2017. BOŠKOVIĆ JOSIPA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

25.04.2017. ČOLAK MARKO Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

20.04.2017. TOPIĆ ĐURO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar-PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Sjever” Orašje

20.04.2017. DELJAK IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Radna jedinica “Elektro-Glamoč”Glamoč

20.04.2017. ZEDI VIKTORIJA Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Centar” Novi Travnik

20.04.2017. MILIĆ MATEJ JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”-Radna jedinica “Elektro-Uskoplje”Uskoplje- Gornji Vakuf

20.04.2017. KREZIĆ JOSIPA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

20.04.2017. HABEK MATEO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

20.04.2017. RAJIČ JOSIP Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

20.04.2017. BOŠKOVIĆ MARKO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

20.04.2017. BEVANDA STJEPAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Poslovnica “Elektro-Široki Brijeg” Široki Brijeg

01.04.2017. SESAR ANDRO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.04.2017. ZRNIĆ DRINA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Čapljina” Čapljina

01.04.2017. ČULE DRAGAN JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.04.2017. KAFADAR DRAŽEN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Radna jedinica “Elektro-Nova Bila”,Nova Bila

01.04.2017. ANDRIĆ BOJAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Radna jedinica “Elektro-Nova Bila”,Nova Bila

01.04.2017. BOŠNJAK NIKOLA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Rama” Prozor-Rama

01.04.2017. ŠIMUNOVIĆ KATARINA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Rama” Prozor-Rama

01.04.2017. KOVAČ GORAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”-Poslovnica “Elektro-Novi Travnik” Novi Travnik

01.04.2017. JUKANOVIĆ BRUNO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

01.04.2017. MIKULIĆ MARIJA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.04.2017. HRKAĆ ZDRAVKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” -Poslovnica “Elektro-Posušje” Posušje

01.04.2017. BRZICA KRISTINA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.04.2017. LOVRIĆ IVAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

01.04.2017. MAGERL ROBERTO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

01.04.2017. KRVAVAC VIDAN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.04.2017. BRAJKOVIĆ VLADIMIR Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.04.2017. OBRADOVIĆ GORAN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.04.2017. CURIĆ ZDRAVKO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.04.2017. BAKETARIĆ MIJO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Proizvodnja električne energije-Sliv “Neretve”Mostar Pogon HE “RAMA” Prozor-Rama

01.04.2017. PALAC ZORAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.04.2017. RIPIĆ ANTE JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.04.2017. ŠARAVANJA MILJENKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Poslovnica “Elektro-Široki Brijeg” Široki Brijeg

01.04.2017. SKOKO ZLATAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Poslovnica “Elektro-Široki Brijeg” Široki Brijeg

01.04.2017. BANDIĆ ANDRIJA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.04.2017. MARTIĆ MARKO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.04.2017. ZOVKO MARKO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

01.04.2017. HRKAĆ IVAN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

01.04.2017. LONČAR IGOR JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

01.04.2017. ŠUMIĆ DARIO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Žepče” Žepče

01.04.2017. SOVIĆ IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Žepče” Žepče

01.04.2017. MAKIĆ NEMANJA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Radna jedinica “Elektro-Grahovo” Grahovo

01.04.2017. VRDOLJAK ANTE JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Radna jedinica “Elektro-Grahovo” Grahovo

01.04.2017. KORDIĆ KREŠIMIR Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.04.2017. ŠKEGRO MATEO Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.04.2017. RAIČ ANDRIJA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.04.2017. ČUIĆ TOMISLAV JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

01.04.2017. MARIĆ MATEA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

01.04.2017. LOVRIĆ ŽARKO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

01.04.2017. BOGDAN MARKO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

01.04.2017. ĆORIĆ JOSIPA Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

01.04.2017. ZELENIKA MIRKO Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.04.2017. PERAK ANĐELKO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, PJ Proizvodnja električne energije -Hidroelektrane-Sliv Vrbas Jajce

01.04.2017. MIKETA NIKOLA Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, PJ Proizvodnja električne energije -Hidroelektrane-Sliv Vrbas Jajce

01.04.2017. MARJANOVIĆ MIJO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, PJ Proizvodnja električne energije -Hidroelektrane-Sliv Vrbas Jajce

01.04.2017. PERAK ANTO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, PJ Proizvodnja električne energije -Hidroelektrane-Sliv Vrbas Jajce

01.04.2017. MARIĆ IVAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

01.04.2017. SPAJIĆ ANTON JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

01.04.2017. LUJANOVIĆ DRAGANA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Novi Travnik

01.04.2017. BRKIĆ GORAN JP”EP HZ H-B” d.d. Mostar,Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Drvar” Drvar

01.04.2017. LUBURIĆ ANA Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

01.04.2017. PRSKALO MARIJA JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.04.2017. LEMAIĆ ČOVIĆ ŽANA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.04.2017. DŽOJIĆ DEJAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar-PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Sjever” Orašje

01.04.2017. TOMAŠEVIĆ ALEN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar-PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Sjever” Orašje

01.04.2017. KNEŽEVIĆ FRANJO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar-PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Sjever” Orašje

24.03.2017. ZELENIKA ANA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

06.02.2017. ŠOLJIĆ BLAŽENKA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.02.2017. MARIĆ MATO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar-PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Sjever” Orašje

01.02.2017. MIŠKOVIĆ PETAR JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar-PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Sjever” Orašje

01.02.2017. MLAKIĆ MIROSLAV JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”-Poslovnica “Elektro-Novi Travnik” Novi Travnik

01.02.2017. BARAĆ IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Čitluk” Čitluk

01.02.2017. MANDRAPA SONJA Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.02.2017. KREZIĆ ANDRIJA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.02.2017. KOZARIĆ MARIO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Čapljina” Čapljina

01.02.2017. JURKOVIĆ ŠIMUN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Čapljina” Čapljina

01.02.2017. REBAC DALIBOR JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Čapljina” Čapljina

01.02.2017. RAJIČ NIKICA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Čapljina” Čapljina

01.02.2017. MUSULIN ŽELJKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Čapljina” Čapljina

01.02.2017. NIKŠE MARIN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.02.2017. ZOVKO MARIJAN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.02.2017. KREŠIĆ DRAŽEN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.02.2017. KARAMATIĆ MIŠEL Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.02.2017. JURICA JOZO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Čapljina” Čapljina

01.02.2017. STANKOVIĆ IGOR JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Stolac” Stolac

01.02.2017. BELJO MARKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Proizvodnja električne energije-Sliv “Neretve”Mostar Pogon HE “RAMA” Prozor-Rama

01.02.2017. NOVAKOVIĆ STIPAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Proizvodnja električne energije-Sliv “Neretve”Mostar Pogon HE “RAMA” Prozor-Rama

01.02.2017. MARIĆ JOSIP JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Proizvodnja električne energije-Sliv “Neretve”Mostar Pogon HE “RAMA” Prozor-Rama

01.02.2017. BILINOVAC SONJA JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. ŠILJEG MARIJANA JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. TUTIŠ IVAN JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. BEVANDA IVO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

01.02.2017. BAKETARIĆ IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Rama” Prozor-Rama

01.02.2017. BUDIMIR DANKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Rama” Prozor-Rama

01.02.2017. MIŠURA MARIO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Rama” Prozor-Rama

01.02.2017. SOLDO IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Grude” Grude

01.02.2017. GALIĆ FRANO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Grude” Grude

01.02.2017. ZELENIKA MARTIN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Radna jedinica “Elektro-Doljani” Jablanica

01.02.2017. BUHOVAC IVO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

01.02.2017. BREKALO IVAN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

01.02.2017. MEĐUGORAC ROBERTO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Ljubuški” Ljubuški

01.02.2017. PARADŽIK SLAVEN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Ljubuški” Ljubuški

01.02.2017. IVANKOVIĆ JOSIP JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Poslovnica “Elektro-Široki Brijeg” Široki Brijeg

01.02.2017. EREŠ VINKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Ljubuški” Ljubuški

01.02.2017. ZADRO MARKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Poslovnica “Elektro-Široki Brijeg” Široki Brijeg

01.02.2017. PINTARIĆ DARIO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Radna jedinica “Elektro-Nova Bila”,Nova Bila

01.02.2017. JAZVO KRUNO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Poslovnica “Elektro-Široki Brijeg” Široki Brijeg

01.02.2017. VIDOVIĆ DRAGAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.02.2017. VASILJ DRAGAN JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.02.2017. BUBALO MARIJA Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

01.02.2017. PRANJIĆ MARKO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Žepče” Žepče

01.02.2017. BAŠIĆ TOMISLAV JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” -Poslovnica “Elektro-Posušje” Posušje

01.02.2017. JURIŠIĆ ALBERT JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” -Poslovnica “Elektro-Posušje” Posušje

01.02.2017. JOSKIĆ ANDREJ JP “Elektroprivreda HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Radna jedinica “Elektro-Usora” Usora

01.02.2017. IVANKOVIĆ JOSIP JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.02.2017. MIKULIĆ LUKA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.02.2017. KNEŽEVIĆ MATO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Radna jedinica “Elektro-Fojnica” Fojnica

01.02.2017. NIKŠE MARTINA Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar-Poslovna jedinica:Proizvodnja električne energijeHidroelektrane-Sliv Neretva Samostalni pogon “CHE Čapljina” Čapljina

01.02.2017. KRALJEVIĆ DRAŽEN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”-Radna jedinica “Elektro- Kreševo” Kreševo

01.02.2017. DAMJANOVIĆ MARIO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.02.2017. LOVRENOVIĆ BOJAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar” Poslovnica “Elektro-Vitez” Vitez

01.02.2017. BATINA TOMISLAV JP”EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Radna jedinica “Elektro-Ravno” Ravno

01.02.2017. ANIĆ DAMIR Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.02.2017. SLOMO JOSIP JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Kiseljak” Kiseljak

01.02.2017. PULJIĆ ŠIME JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Kiseljak” Kiseljak

01.02.2017. BAŠIĆ MIRKO Javno poduzeće “Elektroprivreda HZ HB” dioničko društvo Mostar

01.02.2017. MIKULIĆ MARIO JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. ZNAHOR GORAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Busovača” Busovača

01.02.2017. BAKOVIĆ IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Tomislavgrad”Tomislavgrad

01.02.2017. KLARIĆ ANTE JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Tomislavgrad”Tomislavgrad

01.02.2017. BUBALO STJEPAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar, PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”- Poslovnica “Elektro-Ljubuški” Ljubuški

01.02.2017. MIKETA BRUNO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, PJ Proizvodnja električne energije -Hidroelektrane-Sliv Vrbas Jajce

01.02.2017. ŠIMUNOVIĆ IVAN Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar, PJ Proizvodnja električne energije -Hidroelektrane-Sliv Vrbas Jajce

01.02.2017. KOLOBARIĆ VLADIMIR JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

01.02.2017. LEVENTIĆ PETAR JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. KRIŠTO MARIJA JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Tomislavgrad”Tomislavgrad

01.02.2017. ŠARAVANJA IVA JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. MIJAN IVAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.02.2017. MARTINOVIĆ MARTINO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Mostar”Mostar

01.02.2017. ZOVKO VANJA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.02.2017. ŠTIRONJA ANTE JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.02.2017. GLAMUZINA DRAGANA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.02.2017. LEOVAC VELIMIR JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Jajce”Jajce

01.02.2017. DRAŽETIĆ TOMO JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Radna jedinica “Elektro-Dobretići” Dobretići

01.02.2017. ZRILE JOSIP JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Centar”- Poslovnica “Elektro-Jajce”Jajce

01.02.2017. ŠARAC KRISTIJAN JP “EP HZ H-B” d.d. Mostar,PJ Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug”-Poslovnica “Elektro-Čitluk” Čitluk

01.02.2017. BEVANDA IVAN JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. BANDIĆ MARIO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Proizvodnja električne energije Mostar

01.02.2017. VLAŠIĆ ANTE JP “Elektroprivreda HZ HB”d.d. Mostar, PJ:Proizvodnja električne energije-Hidroelektrane-Sliv Neretva Mostar

01.02.2017. ILIČIĆ VLATKA JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.02.2017. BANDIĆ MIRKO JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar,PJ:Distribucija električne energije-Distribucijsko područje “Jug” Mostar

01.02.2017. MUSA MARKO Javno poduzeće “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo, Mostar Poslovna jedinica:Opskrba električnom energijom-Opskrbno područje “Jug” Mostar

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (PNUSKOK) podnio je kaznenu prijavu, a riječko Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je osumnjičenog državljanima Bosne i Hercegovine (1981.) za kojega se osnovano sumnja da je u svom osobnom vozilu iz BiH u Hrvatsku prenio više od dva kilograma heroina.

Heroin je namjeravao prodati, saopćeno je iz DORH-a.

Državljanin BiH uhapšen je u Rijeci, sumnjiči ga se za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a na prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva na Županijskom sudu u Rijeci određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Kako navode iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 16. jula u Rijeci drogu namjeravao dalje prodati, nakon što je iz BiH u Hrvatsku u svom automobilu preko međunarodnog cestovnog graničnog prelaza Klek neovlašteno prenio 2252 grama heroina, vrijednog više od 1,1 milion kuna.

U nakani daljnje prodaje heroina spriječili su ga policijski službenici.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH