Dvostruko ubistvo kod Živinica: Ivica Antunović (45) nožem ubio Iliju Antunovića (55) i Maru Tadić (72)

04 Pro 2018
202 times

Ivica Antunović (45) iz Gornjih Petrovića kod Živinica ubio je u ponedjeljak u popodnevnim satima u mjestu Gornje Živinice dvoje svojih komšija Iliju Antunovića (55) i Maru Tadić (72). On je nakon ubistva bio u bjekstvu i uhapšen je jutros oko 1:30 sati.

Prema informacijama iz dosadašnjeg toka istrage i uviđaja kojeg obavljaju dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice, Ivica je u ponedjeljak oko 16:30 sati na lokalnom putu, ispred svoje kuće, napao komšiju Iliju, zadao mu više uboda nožem i usmrtio ga. Nakon toga je bio u bjekstvu. Kada je lišen slobode istražiteljima i tužiocu je rekao da je također otišao u kuću komšinice Mare Tadić te joj je zadao više uboda nožem i usmrtio je. Policija je pronašla tijelo Mare Tadić u ranim jutarnjim satima.

Uviđaj u vezi sa ovim ubistvima je nastavljen i jutros.˝ Tužilac će izdati naredbe za obdukciju tijela, te za druga potrebna vještačenja. U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja˝, izjavio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Osumnjičeni je uz mjere osiguranja trenutno hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH