Pop ili fašista: "Bolje da Podgorica podigne spomenik Mussoliniju nego Titu"!

04 Pro 2018
168 times

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije poručio je podgoričkim vlastima na proslavi stogodišnjice Podgoričke skupštine kako je bolje da podignu spomenik Mussoliniju nego Titu.

Nova kontroverzna izjava ništa manje kontroverznog mitropolita SPC-a stigla je tokom proslave koju je organiziralo Srpsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Iako su odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine proglašene ništavnim, prosrpski orijentirani Crnogorci slavili su 100 godina od prevrata u Crnoj Gori, kad je svrgnuta dinastija Petrović i ustoličena dinastija Karađorđević, dok je Kraljevina Crna Gora pripojena Kraljevini Srbiji.

Na proslavi obljetnice Podgoričke skupštine Amfilohije je izrazio zabrinutost zbog ponašanja pojedinih crnogorskih političara.

'Ne mogu ih prepoznati, naročito od 1991. pa naovamo. Zna se da je Đukanovićbio na Kosovu i da je s Miloševićem sudjelovao u ratu oko Dubrovnika. Samo Crnogorci mogu poništavati odluke stare 100 godina. Ne razumijem zašto se potežu pitanja stara 100 godina i na njima gradi budućnost Crne Gore. Kakav je duh iza toga? To je duh krvnih osveta, protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski. Ja se nadam da će ovaj tragični događaj u Skupštini pomoći da se vratimo izvornoj Crnoj Gori, kralju Nikoli', kazao je, između ostalog, Amfilohije i ustvrdio kako aktualna crnogorska vlast gradi budućnost na bratoubilaštvu.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH