Prilagodljiva svakoj podlozi: Stranka za BiH u Zenici sa SDA, a u Tuzli sa SDP!

06 Stu 2018
165 times

Stranka za BiH u posljednjih nekoliko dana napravila je dva kontradiktorna poteza koji poništavaju političku logiku i etiku: U Tuzli je Stranka za BiH pristupila koaliciji lijevih stranaka koju predvodi SDP, a koja je rezolutno protiv SDA. Samo koji dan kasnije u Zenici je S BiH stala uz stranke desne orijentacije SDA i HDZ, koje su protiv ljevice i SDP-a.

Stranka za BiH koju je nakon završetka rata osnovao Dr. Haris Silajdžić nastala je kao izraz nezadovoljstva politikom SDA i trebalo je da predstavlja alternativu, ali i mogućnost političke opcije za stranku centra na području cijele BiH.

Nakon povlačenja iz politike Dr. Harisa Silajdžića, stranku su preuzimali razni politički mešetari, koji su je uz članstvo dominantno političkih karijerista doveli do toga da, u isto vrijeme i na istom prostoru jedne države može koalirati sa dvije suprotstavljene političke opcije. Od kantona do kantona! Da, može se i tako, ako se pogaze svi principi, logika i etika i ostane samo interes političkog lumpenproletarijata koji u političkom mešetarenju traži za sebe sitnog ćara.

Tako je Stranka za BiH postala - Stranka od kantona do kantona! Prilagodljiva svakoj podlozi, kao svojevremeno na reklami za gume!

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH