Sevlidova žalopojka ispod Selminog uvojka

10 Lis 2018
274 times

Sevlid Hurtić dugogodišnji SDA aktivista, poznat po kopiranju tuđih knjiga na osnovu kojih se obogatio, po vlastitom priznanju skupo je platio vrckanje Selme Bajrami na Skupu SDA u Kamenici kod Teslića. Dok se nadao izbornom uspjehu i zastupničkom paušalu u NSRS, Hurtić je mislio da će ga tamo odvesti miris Selminog uvojka. Umjesto toga uslijedilo je razočarenje i Sevlidova žalopojka. Najprije se Sevlid u prepissci sa svojim prijateljima žalio na astronomsku cijenu Selminog nastupa, koju jje on platio, a zatim i na narod koji, po njegovim riječima dođe na skup SDA, jede i pije, a poslije ga pljuje. Ta prepiska postala je hit na društvenim mrežama, a Sevlidova žalopojka ne prestaje i prenosi se u medije:

Na osnovu rezultata s biračkih mjesta, izgleda da nismo ni sami za sebe glasali, žale se pojedini kandidati iz Doboja za poslanike u Narodnoj skupštini RS, koji se tri dana nakon izbora i dalje bore za glasove, jer su otkrili da na biračkim mjestima gdje su s porodicama obavili građansku dužnost imaju nula glasova, objavljuju Nezavisne novine.

Sevlid Hurtić, nosilac liste Zajedno za BiH (SDA) za Narodnu skupštinu RS, otkrio je da je njegov glas nestao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", gdje je zajedno s ocem glasao u nedjelju.
"To je moje biračko mjesto, gdje glasamo ja i moja porodica. Ja sam glasao na tom mjestu, a nema mog glasa. Moj otac je tu glasao sa mnom, imaju potpisi i moj i njegov. Kada su mene pokrali, pitanje je da li su šta drugo?! Ne idem u širinu, da nagađamo ko je još glasao, znači glasali smo ja i otac... Poenta je da sam glasao sam za sebe", priča Hurtić, kojem je svaki glas važan jer bi ga mogao odvesti u skupštinske klupe, a objavljuju Nezavisne. Dok Sevlid tuguje, Selma maštu raspaljuje. Najviše kod SDA članova, tradicionalista, konzervativaca, islamističke i ruralne provenijencije. Uostalom, pogledajte Selmin erotski ples i stranački SDA urnebes:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=SotLdqg4fPw

Rate this item
(1 Vote)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH