Pronađena veća količina droge u Tuzli

14 Ruj 2018
144 times

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije) su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, dana 24.08.2018. godine uočili pmv. sa NN vozačem koji je tom prilikom pruzorkovao saobraćajnu nezgodu, nakon čega je izašao iz vozila i udaljio se u nepozanatom pravcu, te odbacivši kofer.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja službenici SKP MUP TK-a (Odjeljenja za borbu zloupotrebe opojnih droga), došli su do saznanja da je vlasnik vozila A.K. rođen 1993. godine iz Tuzle.Prilikom pretresa pmv. pronađena je veća količina sa sadržajem biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amftemin-Speedd“ i „Canabis“, 34 tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Extazy“ i digitalnu vagu.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su dana, 11.09. 2018. godine pronašli i lišili slobode A.K., zbog postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.A.K. je uz Izvještaj o počinjenom navedenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, saopšteno je iz MUP-a TK.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH