Estradizacija politike - partije bez ideja: Komičara za predsjednika!

11 Ožu 2018
238 times

U gradskim i kantonalnim odborima SDP-a u toku je predlaganje kandidata za člana Predsjedništva BiH, nakon čega će rukovodstvo stranke izabrati najbolje opcije.

Tako je Gradski odbor Banja Luka za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH predložio glumca Enisa Bešlagića.

“Upravo uz saglasnost drugarica i drugova, prijedlog SDP-a Banja Luka, za člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda, naš glumac Enis Bešlagić. Ovo je čovjek koji može voditi naš narod u Sarajevu, u Banja Luci, u Mostaru”, oglasili su se iz SDP-a Banja Luka na svom Facebook profilu uz objavljivanje emotivnog govora Bešlagića na dodjeli Večernjakovog pečata 2016. godine.

Kantonalni odbor SDP Tuzla juče je kao svoj prijedlog za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nominovao parlamentarca Denisa Bećirovića.

Ko će biti SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH biće poznato uskoro.

Ljevica u BiH je dosta kritikovana zbog nesaradnje i unutrašnjih previranja kada je u pitanju kandidatura za Predsjedništvo BiH. Do sada je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić objavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a iz SDP-a su poručili da će oni dati svog kandidata za bošnjačkog i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Klix.ba

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH