Zastava RS više se ne vije na sred Romanije

12 Velj 2018
170 times

Jarbol na Romaniji sa najvećom zastavom RS je oboren. Drago Lopatić je prvi primijetio da se zastava ne vijori, jer mu prozori gledaju direktno na jarbol.

Ako je i pomislio da je, možda, kriv vjetar – razuvjerio se kad je došao na lice mjesta.

“Vidio sam šta sam vidio, da su šarafi odvrnuti i da je jarbol prevrnut skupa sa zastavom. Po meni ovo je nekakva politička poruka, simbol naš RS, a najvjerovatnije da nekome smeta u prolazu da gleda u to i onda se organizovali noćas i to odvrnuli i oborili”, rekaonje Drago Lopatić.

U snijegu su ostali tragovi automobila koji se zaustavio nedaleko od jarbola oko koga su vidljive stope. Sokolačka policija je, nakon uviđaja, potvrdila da je jarbol nasilno oboren.

“Oko 10, 25 časova, službenici policijske stanice Sokolac uočili su da je u mjestu Ravna Romanija, opština Sokolac, od strane nepoznatog lica ili više njih oboren jarbol sa zastavom RS. Policijski službenici uz saglasnost dežurnog tužioca u Istočnom Sarajevu izvršili su uviđaj na licu mjesta i u toku je rad na rasvjetljavanju događaja i identifikovanja izvršioca”, rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

I dok policija sprovodi istragu, Romanijci i nisu raspoloženi da pričaju pred kamerom. Kratko poručuju da će, kad policija završi svoj dio posla, sve biti po starom.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH