Funkcioneri SDA iz Tuzlanskog kantona uskoro pod istragom?

15 Stu 2017
174 times

Sadržaj dopisa premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića prvom čovjeku SDA Bakiru Izetbegoviću uskoro bi mogao biti predmet istrage Tužilaštva TK-a. Gutić je u dopisu Izetbegoviću detaljno opisao potencijalno kriminalne radnje koje su članovi Kantonalnog odbora SDA, među kojima predsjednik KO Mirsad Kukić, ali i predsjednik Skupštine TK-a Senad Alić i ministar MUP-a Husein Topčagić, činili u tekućem mandatu.

Kako je za Oslobođenje kazao Admir Arnautović, portparol ove pravosudne institucije, Tužilaštvo još ocjenjuje ove izjave, ali je prerano govoriti o tome hoće li istraga u konačnici biti i pokrenuta, odnosno hoće li biti elemenata za dodatni angažman Tužilaštva.- Trenutno Tužilaštvo ima samo posredna saznanja i informacije o navodima iz pisama i komunikacije kantonalnih čelnika i predstavnika SDA sa centralom stranke u Sarajevu. Dostupne informacije se preliminarno ocjenjuju i u toku je njihova procjena, te je prerano govoriti o tome u kojem pravcu će dalje postupati Tužilaštvo, kazao nam je Arnautović.

U dopisu koji se pojavio u bh. javnosti Gutić je mnoge visoke funkcionere SDA iz TK-a optužio za nepotizam i zloupotrebe prilikom zapošljavanja, a sve to je, kako je naveo, rađeno uz znanje i odobrenje Kukića.S druge strane, odgovorio je i Kukić, kao i svi prozvani, koji sada premijera Gutića optužuju za omogućavanje šverca dok je bio ministar kantonalnog MUP-a, te da je na različite načine omogućio zapošljavanje, odnosno rješavanje finansijskih problema članovima šire porodice, piše Oslobođenje.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH