Izetbegovićeva izjava da treba priznati Kosovo digla Srbiju na noge

14 Stu 2017
241 times

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije povodom izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini biće održana u četvrtak, 16. novembra, saznaje RTS.

Sjednica Savjeta zakazana je za 12.00 sati.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o priznanju nezavisnosti Kosova “skandalozna i šokantna” i da, kako je rekao, iz korijena mijenja “stvari i odnose”.

“Sasvim sigurno da ovo neće ostati bez odgovora. To znači da BiH napušta princip poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta ne samo u slučaju Srbije, pošto ne možete u slučaju Srbije primjenjivati jedne aršine, a na druge države, pa i na vlastitu, druge aršine”, rekao je Đurić za Pink.

Đurić je dodao da će nadležni organi Srbije vrlo brzo naći načina da daju, kako je rekao, pravi odgovor na šokantnu i skandaloznu izjavu Izetbegovića.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Meho Omerović kaže da je van svake pameti da neko ko je samo jedan od tri člana Predsjedništva BiH, koja čuva sopstveni teritorijalni integritet, želi da priznaje secesiju u drugoj državi.

“Zalagati se za komadanje Srbije priznavanjem Kosova značilo bi da je to i prihvatanje da se i BiH može dijeliti na tri dela”, ocjenjuje Omerović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je za “Dojče vele” da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH