Kako je Mićko od opasnog "Baje" preko noći postao "žrtva"?

12 Stu 2017
234 times

Iz opozicije optužuju Dodika da pokušava da od prisluškivanja napravi predstavu za javnost da bi njegovo odustajanje od referenduma što prije palo u zaborav.

Dodik je u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” naveo da je dobio obavještenje od Suda BiH da se protiv njega preduzimaju mjere prisluškivanja i ustvrdio da je on najprogonjeniji čovjek u BiH.

"To nije ništa novo, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovdje je riječ o tome da neki sud BiH prisluškuje predsjednika Republike, i to je problematično."

Iz SDS-a poručuju da je ovo još jedna u nizu Dodikovih prevara kojima pokušava da od sebe napravi narodnog heroja i najveću žrtvu. Milorad Dodik je kreator svih podjela u srpskom narodu i najveći saradnik pravosudnih organa Bosne i Hercegovine, tvrdi potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić.

„Vrlo je simptomatično da je sud obavijestio Milorada Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma, čijim donošenjem je Dodik pokazao politički kukavičluk i svoju stvarnu brigu o Srbima kojima se sudi pred Sudom BiH."

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić kaže da ima razloga da vjeruje da se u BiH, gdje kod postoji tehnika za praćenje, koristi na način koji nije dozvoljen zakonom i podsjeća da opremu za prisluškivanje ima i MUP Republike Srpske.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, svaki sud je dužan da obavijesti lice kome je bila izrečena mjera o prisluškivanju ukoliko nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Iz opozicije pitaju i da li je Dodik opet napravio neki dil sa Sudom i Tužilaštvom BiH trgujući referendumom, kao što je to uradio 2011. godine kada je obustavljena istraga o malverzacijama prilikom izgradnje zgrade Vlade Republike Srpske.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH