Vučićev klon Vulin najavljuje nove ratove na Balkanu

20 Tra 2017
138 times

„Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je Velika Albanija i ujedinjenje svih Albanaca, gde god oni žive, u jedan etnički prostor. To se može sprovesti samo velikim balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu“, rekao je Vulin Tanjugu.

„Znate, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumijevanje za ljutnju Edija Rame i prijetnju balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno. Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata“, rekao je Vulin.

On je istakao je da, ako Brisel bude nastavio da blago reaguje na prijetnje balkanskim ratom, onda mora da razumije da je sva odgovornost za sve što će se dešavati na Balkanu njegova.

„Odgovornost nije više ni na Albaniji, ni na Prištini, jer mi znamo da su oni oduvijek sanjali Veliku Albaniju, da će je uvijek sanjati i da će učiniti sve da do nje i dođe, ukoliko ne budu bili zaustavljeni, ukoliko ne budu bili kažnjeni prije nego što pokušaju. I Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj. Cilj im je Velika Albanija i ujedinjenje svih Albanaca gde god oni žive u jedan etnički prostor. Odgovornost je sada na Briselu“, istakao je Vulin.

On je podvukao da se projekat Velika Albanija može sprovesti samo velikim balkanskim ratom, da je to jasno svima, te da mora biti jasno i Briselu, koji je do sada blago reagovao.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH